dissabte, 2 de maig del 2020

26 d'Abril de 2020
diumenge de Tercer de PASQUA
"Queda't amb nosaltres"
(Il·lustració: Antoni Daufí, cmf)

Sortit del  si  del  Pare, entra  en  la  història dels homes i, caminant  amb  ells, se'ls enduu  cap a  la  vida  per sempre tot passant  pel congost de la creu i superant-lo.
Es tracta dels dos deixebles d’Emmaús que encarnen la humanitat- desanimada- entestada a no veure-hi més enllà de les limitades possibilitats  dels seus raonaments i de les seves conviccions  personals.
"Jesús mateix els  aconseguí!". Per això els costa tan  d'entendre! "Llavors, començant pels Llibres  de Moisès  i dels profetes, els exposava  tots els llocs de les Escriptures  que es referien a Ell !.
"Queda't amb nosaltres" li diuen els deixebles.
"I entra a la casa per quedar-se amb ells". Es la pausa de la celebració litúrgica (Missa). Ho  deixem tot  per  reunir-nos amb  els germans i fer que entre tots  Crist  es faci present enmig nostre.
La Paraula de Jesús interpel·la. "Jesús entrà per  quedar-se amb ells", quan apareix ja la fosca. Una aturada.
"I prengué  el  pa, digué la benedicció, el partí i Els el donava". Eucaristia!. "En aquell moment se'ls obriren els ulls i el reconegueren, però ell  desaparegué. Havien arribat a la comunió.
El Senyor era amb ells i el "veien amb els ulls de la fe" que els havia obert.  Un cop feta l'aturada, la pausa de l'eucaristia, aquesta els porta a la missió, a donar testimoni del que han viscut i retornen on estan reunits els deixebles de Jesús a Jerusalem. Tot passa per la comunió  de “l'Església, ara amb la comunió espiritual en aquest temps de pandèmia”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada