diumenge, 20 de desembre del 2020

L'encarnació de Déu és la clau per acollir Jesús amb goig

20 de desembre de 2020

IV Diumenge d'Advent

«L'encarnació de Déu és la clau per acollir Jesús amb goig, ja que Déu no habita en cases de pedra.»

(Il·lustració: Antoni Daufí, cmf)
  

     A l'etapa més decisiva "del plà amagat en el silenci dels segles", però que ara  ha sortit a la llum per la decisió de Déu etern"...


La Humanitat anhela quelcom, sense saber ben bé què. Maria participa d'aquest anhel, però l'esperança ferma que tenim fa endevinar els contorns d’on es troba..

El consentiment de Maria” escriu -Sant Tomàs d'Aquino-, encara que fos el d'una sola persona, era esperat com si fos el de la humanitat sencera. Poques vegades la voluntat humana  ha anat tan de cor amb la de Déu. Poques vegades la decisió d'una persona ha tingut un abast tan universal.

Maria potser no és del tot conscient de la transcendència de la seva resposta. Però l'anirà descobrint progressivament. Per ara li basta creure que "a Déu res no li és impossible" I pel que fa a l’Amor, a la caritat, no pensa en si mateixa:

Està totalment donada a Déu i als altres: és verge. Ha reflexionat llargament sobre la fidelitat de Déu a les seves promeses. Com Abraham, està cridada a viure de la fe i iniciar un camí que no sap on  la durà..

Un camí que serà travessat per l'espasa... Però sobretot Maria rep una promesa més gran: Déu-Amor l'Esperit, vindrà damunt seu per cobrir-la, per tal que la presència divina estigui en ella.

Fidelitat d'un Déu que no és cansa d'estimar; fidelitat d'una criatura humana, Maria, que ha estimat tant que ha merescut de satisfer l'anhel de tota una humanitat que fa segles cerca l'amor a les palpentes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada