dimarts, 29 de desembre del 2020

«VIURE EN FAMÍLIA»

 27 de desembre de 2020

DIUMENGE DE LA SAGRADA FAMÍLIA

                               «VIURE EN FAMÍLIA»

(Il·lustració: Antoni Daufí, cmf)

Jesús no aparegué al món en l'estat  d'adult... sinó com infant com tota evolució humana. A Natzaret, al costat de Maria i de Josep, és on anà forjant la personalitat humana que seria el vehicle de la presència de Déu.

Pels creient, l'Església o és una família acollidora o difícilment complirà la missió que Crist li ha encomanat. Simultàniament, la família és una Església en miniatura, en la qual els membres que la formen hi han de fer l'aprenentatge i el reciclatge del trobament personal amb el Senyor.

Tant l'Església com la família han d'emmirallar-se en la llar de Natzaret. I no hi val la consideració que la Sagrada Família fou una família atípica, extraordinària. Més atípica és l'Església i força atípica resultarà la família que vulgui fer de la voluntat del Déu el nord de la pròpia evolució.

Cal un retorn a Natzaret. Cal valorar la senzillesa, el silenci, la grandesa del dia a dia. Cal redescobrir en cada membre el designi de Déu, per tal que el diàleg respectuós porti a una plena maduració.

Fent-ho tot pel Senyor i en el Senyor, contemplant la Sagrada Família, aprendrem fins i tot a imitar-la.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada