dimarts, 15 de desembre del 2020

Testimonis de la llum

13 de desembre de 2020

III Diumenge d'Advent

«Com Juan, només som un mirall,

però que pot reflectir tota la llum... Testimonis de la llum»

(Il·lustració: Antoni Daufí, cmf)
 

Som en el cor de l'Advent. Temps d'espera pacient. Ara tot el món és com un gran camp assaonat i ple de la llavor de la salvació de Déu, com exclama  el profeta Isaïes: "El Senyor farà germinar el benestar i la glòria davant de tots els pobles com la terra fa néixer la brotada i el jardí fa néixer la sembra".

D’observació amorosa de la nostra terra que, per voluntat de Déu, ha de fer néixer el Salvador del món.

Joan Bta., s'auto defineix com el precursor, el que va al davant exhortant a tothom a preparar el camí, a remoure les dificultats, davant  la imminència de l'arribada del Messies dient: “Aplaneu el camí del Senyor, com diu el profeta Isaïes”. Aplanar el camí és la conversió del cor.

Així Joan entén que cal que el poble es prepari per la vinguda del Messies.

Justament aquest que ve ja ha arribat: "Ja el teniu entre vosaltres el que ve després de mi", diu Joan Bta. Però per ara esta desconegut pel poble, i Joan   Bta. per una revelació de Déu l'ha pogut identificar, i per això en dóna testimoniatge.

Per això davant de Jesús, tant el Jesús històric com el Jesús de la fe “que és una única persona”, la humanitat de tots els temps pot situar-se i de fet se situa de moltes maneres  davant la persona de Jesús.

Sols els batejats amb l'Esperit Sant “els qui estan oberts a l'impuls de l'Esperit de Déu i es deixen menar per ell” encerten l'autèntica identitat de Jesús, llavors i ara.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada