dimarts, 2 de març del 2021

Del núvol lluminós es va sentir la veu del Pare

28 de Febrer de 2021

SEGON DIUMENGE DE QUARESMA

«Del núvol lluminós es va sentir la veu del Pare:

Aquest és el meu Fill, el meu estimat; escolteu-lo»


«Il·lustració:
Antoni Daufí, cmf»

Diumenge quaresmal conegut com el de la Transfiguració de Jesús en una muntanya molt alta.

Recordem que el primer diumenge ens situava  en l'austeritat del camí de la Quaresma al parlar-nos de les temptacions de Jesús en el Desert. Avui ens presenta la Transfiguració on coincideix en la persona de Jesús el que revela Déu Pare, la Fe de l'Església representada pels tres deixebles, per dir-nos que Jesús és el Fill de Déu.

Tot es resumeix en l’única paraula... que diu Déu Pare als homes en l'Evangeli: "Escolteu-lo", que vol dir obeïu-lo, seguiu-lo.

La Transfiguració correspon a un moment decisiu de la vida de Jesús. Ha acabat l'evangelització a Galilea. Incomprès per molts.

Perseguit i destinat a la mort per alguns. Se li acosta la Passió... Es llavors que Jesús es retira a la solitud. "Puja a l'alta muntanya" que és signe que busca la intimitat amb sols el Pare. Porta amb ell els tres deixebles; els necessaris perquè segons la llei puguin donar desprès testimoni.

I en el diàleg amb el Pare es transfigura (signe de la divinitat).

Quan més tard els Apòstols van reflexionar sobre el misteri del Tabor, comprengueren que havia estat un signe profètic de la Resurrecció.

Que aquella hora viscuda en "l'alta muntanya" fou una catequesi intuïtiva de la Glòria que completava l'anterior i dura primera catequesi oral sobre la Creu del Messies, i de tots  els qui el vulguin seguir.

Perquè tan inexacte seria un Evangeli de Creu sense Glòria com un de Glòria sense Creu... Tanmateix  l'única paraula del Pare als homes  en l'Evangeli és "Escolteu-lo".-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada