dijous, 11 de març del 2021

Jesús purifica el temple de Jerusalem

7 de Març de 2021

TERCER DIUMENGE DE QUARESMA

«Destruïu aquest santuari i jo el reconstruiré en tres dies»

Jesús purifica el temple de Jerusalem

En la seva qualitat de Messies, Jesús havia de prendre possessió del Temple, però trobà la casa del seu Pare convertida en "casa de mercat".

Jesús neteja el temple de traficants i vol restituir-li la dignitat de casa d'oració. fins a dir:"... no convertiu en mercat la casa del meu Pare".

Un gest profètic de doble vessant. Per un costat reivindica el caràcter sagrat de lloc, que anomena "la casa del meu Pare". Lloc de la presència de Déu enmig del seu poble.

Lloc  doncs, de pregària. de trobar-se amb Déu, que havia de ser respectat i venerar per tothom. Lloc de l'acolliment paterna de Déu envers els seus fidels,  no lloc de possible explotació dels humils per part dels mercaders... que contribuïa a ofuscar i profanar el temple. 

Per altra banda, el gest de Jesús és alhora, un testimoniatge de la seva condició de Messies, Fill de Déu. Lliçó i alertament de totes les generacions de fidels: No pot barrejar-se religió i diners, i menys encara religió i manipulació i opressió del poble..

L'evangelista Joan anota "Els deixebles recordaren allò que diu l'Escriptura(cf salm 69,lo): "El zel del  vostre temple em consumia". L'Església és el temple de Déu "edificada sobre el fonament dels apòstols i dels profetes amb el mateix Crist Jesús per pedra angular".

El temps de Quaresma és una crida a la purificació del temple de Déu, que és l'Església. Purificació que cal començar per cadascun de nosaltres . Perquè no es tracta sols de creure en Jesús, cal que Jesús pugui confiar de ple en nosaltres.

Nosaltres, que som cridats a ser imatges seves en el món

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada