divendres, 16 d’abril del 2021

Feliços els qui creuran sense haver vist.

11 d'Abril de 2021

DIUMENGE SEGON DE PASQUA

«Diu el Senyor: Tomàs, perquè m’has vist has cregut?

Feliços els qui creuran sense haver vist.»

(Il·lustració: Antoni Daufí, cmf)

SOM EN TEMPS DE PASQUA

Com deia  el germà Roger de Taizé, inspirant-se en sant Atanasi: "Crist ressuscitat fa de la vida de l'ésser humà una festa continuada".

Prou sabem que la resurrecció de Jesús pertany al nucli de la fe cristiana, com la passió i la creu.

Així ho professem  en el Credo o Símbol de la fe que proclamen en l'eucaristia dominical. Això és tan important que s'ha pogut definir el cristià com aquella persona que creu en Jesucrist ressuscitat d'entre els morts...

Ara bé, si bé alguns diuen: "Ningú ha tornat mai del cel per explicar-nos ho", la fe cristiana proclama el contrari: sí, un home ha tornat, Jesús de Natzaret, i la seva resurrecció és promesa de la nostra....

I és que la bellesa de la creu passa a ser de dramàtica a radiant i serena. La resurrecció de Jesús és promesa de la nostra. Ens dona la imatge  del que estem cridats a ser. I és Jesús ressuscitat que anticipa el que ens espera: viure eternament.

El seu destí serà el nostre. Ara Déu ens mira a través del rostre del  seu Fill ressuscitat!. Perquè "la glòria de Déu és que l’home visqui", com diu sant Irineu de Lió en el segle II.

És bo gaudir, doncs, de la serena i profunda alegria de la Pasqua que ens acompanya a tots i a totes en el marc de la seva cinquantena.  



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada