dijous, 22 d’abril del 2021

Així ho diuen les Escriptures:

18 d'Abril de 2021

DIUMENGE TERCER DE PASQUA

Així ho diuen les Escriptures: el Messies havia de

patir i de ressuscitar d’entre els morts el tercer dia.»

«Il·lustració: "Antoni Daufí, cmf"»


 ES PRESENTÀ ENMIG D'ELLS... En el relat evangèlic d'avui, l'evangelista ens mostra la comunitat reunida pels onze deixebles i companys a Jerusalem.

És l'Església en germen que s'aplega entorn de l'experiència del Ressuscitat. Els deixebles posen en comú les seves vivències. I és en aquest marc que Jesús se'ls presenta per dir-los: "La pau sigui amb vosaltres" Es el Jesús enter: mort i ressuscitat. 

Els deixebles -l'Església- se'l troben davant, més encara, formant amb ells una sola comunió: "El mateix Jesús es presenta enmig d'ells"

Les aparicions de Jesús tenen com a finalitat principal de mostrar-nos la identitat de Jesús ressuscitat amb el Jesús que patí, morí sota el poder de Ponç Pilat. Un Jesús que no perd la seva humanitat.

Però un Jesús que no és un cadàver revifat i, per tant, subjecte novament a la mort. És un Jesús que només  podem assolir per la fe...

Un Jesús que s'aparegué a Simó Pere, a Saule en el camí de Damasc. Un Jesús que s'ha apoderat de cadascun de nosaltres i que ens demana, com als apòstols, una fe incondicional. Un Jesús que se’ns apareix  en la fracció del pa (comunió), en la comunitat dels germans (l'església), en els pobres: "Llavors els obrí els ulls perquè comprenguessin el sentit de les Escriptures".

És amb uns ulls nous,-ulls de resurrecció, do de Déu- que ens cal "veure" Jesús i  la seva Església quan celebra el memorial de la mort i resurrecció del Senyor en el misteri eucarístic.. Que no ens passés ser cultes, molt cultes, segurament, però  estranys i dejuns de la saviesa de la fe.

Per aquesta fe hem de ser testimonis de  la presència del Crist ressuscitat enmig de la seva  Església, i el missatge l'hem de fer ressonar a l'oïda  de tot el món.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada