dimarts, 6 d’abril del 2021

«Crist es feu per nosaltres obedient fins a la mort i una mort de creu»

28 de Març de 2021

DIUMENGE DE RAMS

«Jesucrist s’abaixà. Per això Déu l’ha exalçat»

«Crist es feu per nosaltres obedient fins a la mort i una mort de creu»

«Il·lustració: Antoni Daufi, cmf »

Diumenge de Rams constitueix la porta històrica i de fe de la Setmana Santa:

La trobada dels cristians amb rams i palmes expressa la tradició de l'Església  de Jerusalem que reproduïa l'entrada triomfal de Jesús a Jerusalem.

I amb ella la Missa en la qual es proclama  la passió i la mort de Jesús. Benedicció i processó i l'Eucaristia constitueixen dos moments clarament definits i units a la vegada. Ambdós formen una unitat ... La celebració d'avui ens llança al Diumenge de la Resurrecció.

La benedicció i processó de rams ens posa en camí i ens prepara interiorment a la vivència  pasqual del Tridu sacre.

Per una banda afirmarem la reialesa messiànica de Jesús i, alhora escoltarem la historia de la passió i mort. Avui sentíem crits contradictoris que, junts, formen una unitat, per comprendre el Misteri Pasqual...

Així en la benedicció i processó sentíem:" Hosanna (Visca) el que ve en nom del Senyor", i a la lectura de la Passió de Jesús sentirem els crits del poble de "Crucifiqueu-lo.” Dos contrastos: triomf i mort.

Per aquesta raó el Diumenge de Rams es considera el pòrtic de tota la Setmana Santa per preparar-nos a aprofundir  el Misteri Pasqual.. El Misteri de Glòria i Dolor.

Una entrada festiva per entrar en un camí de dolor, ple d'esperança en l’arribada del Crist victoriós, ressuscitat: Pasqua de Resurrecció!!. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada