dimecres, 1 de setembre del 2021

proclamació de la veritat ens fes néixer a la vida,...

 29 d'Agost de 2021 

 DIUMENGE XXII 

El Pare ha decidit lliurament que la proclamació de la veritat ens fes néixer a la vida, perquè fóssim com un primer fruit de tot el que ha creat.

Vosaltres abandoneu els manaments de Déu per mantenir les tradicions dels homes.

 

TOTA MENA DE MALDATS CONTAMINA... Sí, contamina els homes i dones; no les prescripcions rituals...

   Això es desprèn del passatge evangèlic d'aquest diumenge, que fon en un de sol dos relats situats, l'un, al final d'un llarg recorregut de Jesús alliberant la gent de tota mena de malalties, i l'altre passatge, després que Jesús es reuneix amb els seus deixebles, a part de la multitud.

Tot anava per saber que el que contamina l'home no és el que Jesús havia desautoritzat públicament, declarant  purs tots els aliments.

Així els deia:Escolteu-me tots i compreneu: no hi ha res que des de fora de l'home entra en ell que el pugui contaminar; al contrari, el que de l'home surt a l'exterior, aquestes coses són les que contaminen l'home.

I acaba: "Si algun té orelles per escoltar, que escolti".

I tot perquè de dins el cor dels homes i dones surten a l'exterior les males intencions: relació il·legítima, adulteris, assassinats, avarícia frau, perversitat, llibertinatge, enveja, blasfèmies, arrogàncies, insensatesa; totes aquestes maldats surten de dins a l'exterior i contaminen homes i dones".

Així Jesús, doncs, insisteix en l'assumpte i precisarà l'abast fins al punt que els seus deixebles acaben reconeixent i donant-li el seu assentiment que allò que de l'home surt a l'exterior, de dins del seu cor: les males intencions, contamina a les persones.

 

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada