dilluns, 18 d’octubre del 2021

No necessitem a l’Església imitadors de Jaume i Joan, sinó seguidors fidels de Jesús.

17 d'Octubre de 2021 

DIUMENGE XXIX

No necessitem a l’Església imitadors de Jaume i Joan, sinó seguidors fidels de Jesús.

Il·lustració: Antoni Daufí, cmf

Per Avui, l'Evangeli ens parla d'aquella pretensió dels apòstols Jaume i Joan, que ambicionen els primes llocs en el Regne de Jesús.

"Seure a la dreta i a l'esquerra", significa voler ocupar els llocs principals, els de més poder.

Però Jesús els diu que estan equivocats, que això és un mal plantejament de la seva vida. Perquè els fruits de l'ambició sempre són negatius: per a un mateix i per els altres.

Pensem també què passa més a prop nostre, en moltes famílies, amb ocasió del repartiment d'una herència: quantes divisions i trencaments d'amistat es generen. L'ambició humana sempre és mala consellera.

Però Jesús presenta un nou enfocament de la vida: "Qui vulgui ser important ha de ser el vostre servidor", "com el Fill de l'home que no ha vingut a fer-se servir, sinó a servir als altres, i a donar la seva vida".

És a dir, Jesús presenta un nou concepte de grandesa humana. El més gran no és el que ocupa càrrecs importants, sinó el qui serveix.

Sense servir als altres, no hi ha grandesa humana, no hi ha creixement personal, ni podrem ser, evidentment, deixebles de Crist.

L'eucaristia pot ser un bon moment per a fer-nos una reflexió  important. Venim condicionats per forces inconscients, hàbits familiars i socials adquirits, fins i tot hi ha  una subtil manipulació de la nostra llibertat a través de la publicitat i dels mitjans de comunicació.........

Mentre siguem capaços d'estimar i servir als altres sincerament, i per les necessitats del pobres, els més desemparats...anirem pel bon camí de Jesús.

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada