dimarts, 26 d’octubre del 2021

SANT ANTONI Mª. CLARET I CLARÀ

 24 d'Octubre de 2021 

DIUMENGE XXX

SANT ANTONI Mª. CLARET I CLARÀ

COM ERA EL NOSTRE SANT !

Ens pertoca avui mirar-lo en la faceta de Mn

Foto: Jordi Moras i Tristany
. Claret, el que van conèixer els sallentins de l’època en sortida a tants  pobles on hi predicava incessantment amb la paraula viva i l'exemple més viu encara....

       A peu recorria els pobles, els viatges d'un poble a un altre, i, acostant-se als vianants i carreters els sermonejava dolçament i enfervoria llurs cors amb l'altre Pelegrí d’Emmaús.

El poble l'escoltava; la  gent s’atapeïa per poder-lo escoltar, i altres  vegades calia posar una trona a la plaça o a camp obert.

Claret aconseguia endur-se la gent i els arribava al cor. Feia vibrar d'entusiasme... Es feia escoltar i l'entenien fins al punt de sortir-ne transformats d’escoltar-lo.

Ell fou un evangelitzador roent de la flama de Pentecosta.

La forma de predicació era de simplicitat robusta, plena de prudència dolça. Tenia l’ eloqüència natural d'un esperit arborat.

El seu llenguatge planer, correcte, precís i enèrgic, mai no s'esdevingué ordinari ni plebeu, i fugí sempre de la vulgaritat de to.  Era fruit del que vivia i predicava, que mai no esvalotava ni esverava.

Era molt lluny d'ell l'afany impertinent d’imatges protestes dels vicis i la pruïja satírica de falsa burla que alguns gusten d'expandir com a estimulant del bé...

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada