diumenge, 28 de novembre del 2021

«Molt aviat sereu alliberats»

 28 de Novembre de 2021  

DIUMENGE   I ADVENT

Senyor, feu-nos veure el vostre amor

i doneu-nos la vostra salvació.

«Molt aviat sereu alliberats»

 

Il·lustració: ANTONI DAUFI, cmf

Redreceu-vos i alceu el cap perquè s'apropa el vostre alliberament. Encetem de nou el Cicle "C" centrat primordialment en el primer volum de l'obra de sant Lluc.

       L’evangelista sant Lluc se serveix del llenguatge apocalíptic (en que es parla de la fi del temps) no per revelar secrets amagats o predir el futur, sinó per ajudar-nos a interpretar, a base d'imatges que parlen per si mateixes, les situacions que s'estan donant també avui, però que ignorem, adormits com estem  pels falsos valors que ens han inculcat els poderosos.

Precisament el títol d'aquest fragment evangèlic d'aquest diumenge, primer d'Advent, és molt adient en aquest moment històric en què es produeixen canvis profunds en la societat.

Van caient els imperis, els estats-nacions van perdent protagonisme a favor de les ciutats grans on els ciutadans es van aplegant per regir ells mateixos els gravíssims problemes que ens afecten i que no s'han pogut abordar.

Els evangelistes són plenament conscients que, després del gran fracàs del Messies en el Gòlgota, amb el Rei dels jueus penjat en la creu, i de la desfeta del cercle dels Dotze apòstols...serà el Crist Senyor de cels i terra Jesús  ressuscitat que podrem descobrir en Ell a través de les persones que li prestem les mans la seva actuació. Ell ens salva perquè siguem considerats dignes de defugir el catastrofisme que ens volen imposar i així mantenir-nos drets en presència del Fill de Déu. 

Per això la seva vinguda és tan important, la vinguda del Fill de l'home, un humà a qui Déu ha posat com a model per a tots els homes i dones del planeta terra.

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada