diumenge, 21 de maig del 2023

Full 21 de Maig 2023 - Déu m'ha donat plena autoritat al cel i a la terra

 Full 21 de Maig 2023    - - -   Fulls mes de Maig 2023

14 de Maig de 2023

SETÈ DIUMENGE DE PASQUA

FESTA DE L’ASCENSIÓ DE JESÚS

Il·lustració: A. Daufí, cmf

Aneu a convertir tots els pobles;

jo seré amb vosaltres cada dia fins a la fi del món.

Evangeli Mt 28,16-20

Déu m'ha donat plena autoritat al cel i a la terra

 

   Després de quaranta dies que Jesús ressuscitat es va aparèixer als apòstols i d'anunciar-los que amb l'Esperit Sant rebrien "una força que els faria testimonis seus a Jerusalem, a tot Judea, a tot Samaria i fins a l'extrem de la terra", es va enlairar davant d'ells i un núvol se l'endugué", i els ulls el deixaren de veure.

L'Ascensió de Jesús al cel ens la representem sempre des del punt de vista de la tradició jueva. I és el mateix evangelista sant Lluc sacseja aquesta verticalitat amb l'expressió: "Homes de Galilea, per què us esteu mirant el cel?. I és que e que celebrem en l'Ascensió és l’encontre joiós de Déu amb tots nosaltres, un encontre a través de Jesucrist... Un encontre que ens fa mirar el cel en visió del més enllà que ens espera, i a la vegada, ens fa mirar el nostre entorn, el present i ara.

Avui l’Ascensió enceta un temps nou en la relació de Jesús amb els  seus apòstols, amb els seus seguidors. Un temps que perdura encara.

Ara, Jesús fa partícips  els apòstols de les seves facultats, instant-lo a anar a tots els pobles, fent-lo deixebles seus, batejant-los i ensenyant-los a guardat tot el que ell els havia manat.

I Jesús es serà guia i protecció incessant. Els diu: "Jo serè amb vosaltres dia rere dia fins a la fi del món". Això segueix ben actual per als qui creiem en ell, en el seu Esperit que ens dona força, i en la seva presència viva i actual.

 

 

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada