diumenge, 20 d’agost del 2023

Full diumenge 13 d'Agost 2023 -- Maneu-me que vingui...

---  Full diumenge 13 d'Agost 2023  

=========================

---  Full mes d'Agost 2023

=====================================

13 de Agost de 2023  --  DIUMENGE DINOU

Confio en el Senyor,

confio en la seva paraula.

Evangeli Mt 14,22-33

Maneu-me que vingui caminant sobre l'aigua

 

L'evangeli d'avui és una meditació sobre l'Església assetjada per innombrables  perill, persecucions ("onades", "ven en contra")

Fins el punt que els seu membres trontollen, perden la fe en Jesús, perquè el creuen absent, la força de la seva presència s'imposa, donant-los seguretat per seguir fidels i perseverants en la missió.

Així la barca "dilatada" "turmentada" per les ones del mar (significa l'enemic indomable), Jesús que, en la nit fosca (el poder de les tenebres) s'apareix als seus deixebles caminant damunt de l'aigua.

Els deixebles els aclapara la por, en creure que veuen un fantasma i es posen a cridar. Les paraules de Jesús: "No tingueu por, que sóc jo", tenen sabor pasqual i recorden les aparicions del  Ressuscitat.

En només uns instants, tot l'ànim dels deixebles es transforma en temor i suplica al Senyor que els salvi de morir ofegats.... Pere agafa la  ma del Senyor. És la única força, la seva única salvació...

Jesús i Pere pugen a la barca, la tempesta es calma, els deixebles fan la seva confessió de fe. "Realment són el Fill de Déu".

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada