dimecres, 2 d’agost del 2023

Full diumenge 23 de Juliol 2023 -- Pare, Senyor del cel i de la terra

Full diumenge 23 de Juliol 2023   ---  Fulls mes de juliol 2023

23  de Juliol de 2023  --  DIUMENGE SETZE 

Us enaltim, Pare, Senyor del cel i de la terra,

Il·lustració: A. DAUFI, CMF


perquè heu revelat als senzills els misteris del Regne.

Evangeli Mt 13,24-43

Deixeu que creixin junts fins a l'hora de la sega

 

   A través de l'Evangeli d'avui, Jesús ens vol fer veure quina ha de ser la nostra actitud davant del bé i del mal. Perquè el bé i el mal no és fàcil de distingir.

   No és fàcil delimitar-nos, perquè el bé i el mal no existeixen en estat pur.. Com el blat i el jull, estan barrejats i confosos en un mateix camp.

Moltes vegades, sota l'aparença d'allò que considerem mal pot haver-hi una autèntica força de bé i a l'inrevés...

La paràbola del blat i del jull reflexa el costum de Jesús de conviure amb els pecadors i  la seva pretensió de formar una comunitat de seguidors de tota mena...

La separació entre allò que és bo i allò que és dolent no és fa en aquest món, sinó en el judici final. La tria ja es farà, però no ens toca a nosaltres fer-la

La paràbola del gra de mostassa i del llevat ratifiquen que el Regne de Déu es troba enmig de la comunitat. És un Regne petit, amagat, com el gra de mostassa, llavor molt petita, que gairebé no es veu, però que es converteix en un arbre.

Tanmateix el llevat presenta el Regne com una cosa que no es veu i que està amagada, però que segur que hi és perquè la pasta fermenti.

Del gra de mostassa i de la mica de llevat en sortirà un arbre i la massa fermentada

Jesús vol transmetre que malgrat uns inicis pobres, el Regne de Déu és en el nostre món per a tothom, bons i dolents, tot i totes hi som cridats.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada