diumenge, 21 de gener del 2024

14 de Gener de 2024

Full diumenge 14 de Gener 2024

---  Fulls mes de Gener 2024

14 de Gener de 2024


Meditació sobre la Paraula

Joan 1,35-42

Veieren on s’allotjava Jesús i es quedaren amb Ell

        Avui contemplem el poder transformador de la trobada amb Jesús i l'impacte que pot tenir en les nostres vides. En aquest passatge assistim a la crida dels primers deixebles, un moment que va canviar per sempre el curs de les seves vides. Pensem en la vida de sant Francesc d’Assis, un home que, en trobar Jesús d'una manera profunda, va abandonar el seu estil de vida opulent per abraçar una vida de pobresa i servei.

Santa Teresa de Calcuta, comunament coneguda com la Mare Teresa, n'és un altre exemple poderós. La seva trobada amb Jesús en les pobres la va portar a fundar les Missioneres de la Caritat, dedicades a servir els més desvalguts i abandonats de la societat. La seva vida exemplifica el poder transformador de reconèixer i respondre a la presència de Crist enmig nostre.

En la vida dels sants, trobem un fil conductor: una trobada amb Jesús que va provocar un canvi radical de cor i un compromís de viure d'acord amb els seus ensenyaments. Mentre contemplem els exemples dels sants, recordem que la santedat no està reservada a uns pocs escollits, sinó que és una crida universal per a tots els creients. El camí cap a la santedat pot semblar diferent per a cadascú de nosaltres, però l'essència segueix sent la mateixa: una resposta radical a l'amor de Crist.

Que responguem amb entusiasme, deixant que el seu amor ens transformi i ens inspiri a viure com a veritables deixebles. Amén.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada