dimecres, 10 de gener del 2024

Diumenge 7 de Gener 2024

7 de Gener de 2024


Meditació sobre la Paraula

Mc1,7-11

Baptisme del Senyor

 

         Benvolguts germans i germanes en Crist,

Avui reflexionem sobre l'esdeveniment profund del Baptisme de Jesús, un esdeveniment que marca l'inici del seu ministeri públic i revela veritats essencials sobre la seva identitat i missió.

Jesús s'identifica amb la humanitat, entrant a les aigües no pel seu propi penediment sinó per alinear-se amb la condició humana. És un moment d'humilitat i solidaritat, ja que el sense pecat està colze a colze amb els que necessiten la redempció.

Quan Jesús emergeix de les aigües, els cels s'obren i l'Esperit baixa sobre ell com un colom. Una veu del cel proclama: "Tu ets el meu Fill estimat; en tu m'he complagut". Aquesta declaració és una poderosa revelació de la identitat de Jesús com el Fill de Déu. El Pare afirma el Fill i l'Esperit Sant l'ungeix per a la missió que té per davant.

Mitjançant el seu baptisme, Jesús santifica les aigües, prefigurant el sagrament del baptisme que nosaltres, com a cristians, rebrem més tard per al perdó dels pecats i el renaixement a la família de Déu. Mentre reflexionem sobre el baptisme de Jesús, recordem la nostra pròpia identitat i missió com a cristians batejats. Nosaltres també estem cridats a allunyar-nos del pecat, a abraçar el poder transformador de l'Esperit Sant i a viure com a fills i filles estimats de Déu i escoltar la veu del Pare que diu: "Tu ets el meu fill estimat; en tu m'he complagut". Amén.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada