dijous, 11 d’abril del 2024

17 de Març de 2024

 Diumenge 17 de Març

---Fulls mes de Març 2024

17 de Març de 2024

MEDITACIÓ SOBRE LA PARAULA

Jo 12, 20 - 33

“ El gra de blat, quan cau a terra,

si mor, dona molt de fruit”

           En el passatge de l’evangeli, alguns grecs s'acosten a Felip, expressant el seu desig de veure Jesús. Aquesta petició aparentment senzilla té un significat profund, simbolitzant l'atractiu universal del missatge de Crist. De la mateixa manera que aquests grecs van intentar trobar Jesús, gent de tots els racons del món segueix buscant-lo avui. Aquí, els Pares de l'Església ens recorden el caràcter inclusiu de la missió de Crist, que transcendeix les fronteres culturals, socials i geogràfiques.

Jesús compara el seu propi sacrifici amb un gra de blat que ha de caure a terra i morir per donar molt de fruit. Aquesta imatge de la mort que condueix a la vida es troba al cor de la teologia cristiana, fent ressò de les profundes idees dels Pares de l'Església com Sant Ireneu, que va declarar famosament: "La glòria de Déu és que l’home visqui en plenitud". A través de la seva passió, mort i resurrecció, Crist inaugura un nou ordre d'existència, transformant el sofriment en redempció i la mort en la porta d'entrada a la vida eterna.

Que nosaltres, com els grecs de l'Evangeli d'avui, busquem trobar Jesús amb el cor i la ment oberts, permetent que el seu amor transformador doni fruit a les nostres vides i al món que ens envolta.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada