dissabte, 11 de maig del 2024

5 de Maig de 2024

 Full diumenge 5 de Maig 2024

---- Fulls mes de Maig 2024

--------- Fulls mes d'Abril 2024

5 de Maig  de 2024

MEDITACIÓ SOBRE LA PARAULA


“Ningú no té un amor més gran que el qui dona la vida pels seus amics...”  Jesús a l’evangeli d’avui

“Si pogués jo tenir aquesta malaltia i que la criatura es posés bona...” Una àvia davant el bressol

 

   Un Infant petitó de pocs mesos és l’alegria de casa, els pares el viuen com un gran tresor, és part de la seva vida. Tothom l’amanyaga, la criatura somriu i es deixa fer el que calgui. Se sent estimat i satisfet en les seves necessitats. Un mal dia plora, uns gemecs insistents, el metge li ha receptat els remeis que ha cregut necessaris, però la pobreta criatura continua plorant i gemegant, algun calmant el deixa dormir a estonetes... L’àvia està al peu del bressol, mirant-se el petitó, ara dorm pels efectes del calmant, al cap de pocs moments es desperta i torna a plorar de dolor, la pobra àvia no sap què fer, l’agafa en braços, l’acarona, però el petitó continua gemegant, ella parla el que li diu el cor: “Si pogués agafar la seva malaltia i que la criatura es posés sana! Et dono la meva vida...!” És la reacció de la persona que estimes i que li dol en el cor el dolor de l’altra, donaria la vida per ella. Aquest és el gran amor que Jesús ens proposa avui i que ho deixa com a únic manament pels seus seguidors.

   No hi ha  amor més gran que donar la vida per la persona que estimes... L’exemple és el mateix Jesús, Ell, només per amor envers la humanitat, compleix fins al final la seva missió entre nosaltres. Ens deixa un únic manament: que ens estimem, que no és pas poca cosa.

Enmig d’un món de confrontacions, de poder i de domini, d’acusacions, humiliacions, de corrupcions que sembla el pa de cada dia... Quin ressò tenen les paraules de Jesús? Sembla que anem a la deriva, sense redreçament,  entestats en fer la guerra, a destruir i matar. Però el seu crit d’amor, persistent, ha de ressonar fortament en el cor dels que hi creiem i que no és una utopia, és el camí a la pau, a la concòrdia, a la fraternitat universal. Els creients hem de ser testimonis CREÏBLES d’aquest manament de l’amor, perquè hi lluitem, perquè com l’àvia ens hi juguem la vida.   P. Joan 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada