dissabte, 11 de maig del 2024

Full diumenge 21 d'abril 2024

Full diumenge 21 d'abril 2024 

--- Fulls mes d'abril

21 d'Abril  de 2024

MEDITACIÓ SOBRE LA PARAULA


Jo 10, 11 - 18

“El bon pastor dona vida per les seves ovelles”

         Avui, l'Evangeli ens revela la imatge profunda de Jesús com el Bon Pastor. En aquests versos, Jesús parla de la seva relació amb el seu ramat, posant l'accent en la seva voluntat de donar la vida per ells, distingint-se del llogater que fuig al primer senyal de perill.

La imatge del Bon Pastor no és només una metàfora reconfortant; és una veritat profunda que parla de l'essència mateixa de la missió de Jesús a la terra. Com ens recorda eloqüentment el Papa Francesc: "El Senyor és el Bon Pastor que cuida les seves ovelles. Ell està atent a cadascun de nosaltres, i vol que estiguem atents els uns als altres".

De fet, l'amor de Jesús pel seu ramat no té límits. Ell ens coneix pel nom i ens crida a seguir-lo. De la mateixa manera que un pastor condueix les seves ovelles a pastures verdes i aigües tranquil·les, Jesús ens guia pel camí de la justícia i la veritat.

Tanmateix, la veritable profunditat de l'amor de Jesús es revela en la seva voluntat de donar la seva vida per nosaltres. En un món marcat pel pecat i la divisió, la imatge del Bon Pastor ens ofereix esperança i tranquil·litat. Jesús, el Bon Pastor, continua guiant i protegint el seu ramat mitjançant els sagraments i els ensenyaments de la seva Església. Com va dir una vegada el Papa Benet XVI: "A l'Església, Crist el Bon Pastor segueix present, guiant, guiant, protegint i alimentant el seu ramat".

Confiem-nos, doncs, a la cura del Bon Pastor, sabent que mai ens abandonarà. Fem cas de la seva veu i seguim-lo fidelment, confiats en el seu amor i misericòrdia. Que també emulem l'exemple del Bon Pastor estimant-nos i cuidant-nos els uns als altres, especialment els més vulnerables entre nosaltres.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada