diumenge, 30 de maig del 2021

SANTÍSSIMA TRINITAT

30 de Maig de 2021

DIUMENGE DE LA SANTÍSSIMA TRINITAT

«Glòria al Pare, al Fill i a l’Esperit Sant, a

Déu que és, que era i que ha de venir.»

«Il·lustració:
Antoni Daufí, cmf»

Encara ens queda a prop la festa de Pentecosta, la Vinguda de l'Esperit Sant.

Aquest Esperit ha vingut per sostenir-nos, a donar-nos força per continuar la missió de Jesús. Ara, després d'haver pogut contemplar i assaborir tantes meravelles, se'ns permet entrar en el cor del misteri de Déu...

Potser els nostres conceptes i paraules són insuficients per encabir una veritat tan immensa. En tot cas, se'ns ha revelat que Déu és trinitat, una comunitat d'amor que ens convida a estimar a imatge seva.

Així  la fórmula trinitària per excel·lència la diu Jesús mateix: "Aneu per tot el món i bategeu-los en el nom del Pare, del Fill i de l'Esperit Sant"

Vol que entenguem que ser cristià no és creure senzillament en Déu, sinó creure en un Déu que és Pare: és a dir, que ens ha creat, donat la vida i que té providència de nosaltres.

És creure en un Déu també que és Fill és a dir, que ha volgut experimentar el dolor, la injustícia i la mort com nosaltres, perquè tinguéssim la seguretat que ens comprèn.

És creure en un Déu que és Esperit Sant: és a dir, una força d'amor que habita en els  nostres cors, que ens va descobrint progressivament el sentit de les paraules de Jesús, i que ens impulsa a assemblar-nos-hi cada cop més.

Aquest és el Déu que hem de creure si volem ser cristians, missió de Jesús ara, després d'haver pogut contemplar i assaborir tantes meravelles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada