dimarts, 15 de març del 2022

Mentre Jesús pregava, es trasmudà l'aspecte de la seva cara

 

13 de Març de 2022

Segon Diumenge de Quaresma

Del núvol lluminós es va sentir la veu del Pare:

Aquest és el meu Fill, el meu estimat; escolteu-lo.

« Evangeli Lc 9,28b-36 » 

Mentre Jesús pregava,

es trasmudà l'aspecte de la seva cara

Il·lustració: Antoni Daufi, cmf
 

Per pujar a Jerusalem fins el Calvari cal passar per l'experiència de la muntanya del Tabor.

Enrere queda l'estada de Jesús en el desert on fou temptat durant quaranta dies.

Ara fa Jesús aquesta nova experiència amb tres dels seus apòstols a qui ha convidat: Els porta a la muntanya a pregar. Perquè és la pregària el mitjà per combatre les temptacions.

Entrem així en el relat de la Transfiguració de Jesús: la glòria de la muntanya alta amb el testimoni de Moisès (la llei) i Elies (els profetes) amb Jesús i els tres deixebles. I la veu del Pare del cel estan que ens anima a escoltar Jesús tenint-lo com a Messies i Salvador: "Aquest és el meu Fill, el meu elegit: escolteu-lo"

Pels deixebles la Transfiguració de Jesús els encoratja davant la perspectiva del camí de la creu que pot provocar  no només rebuig instintiu sinó també dubtes sobre la divinitat del seu Mestre, que aviat hauran de veure rebutjat, condemnat i crucificat.

I la veu del cel parla per dir-nos que li fem cas també quan anuncia el camí de la creu perquè realment és el camí de la salvació, un camí diví.

Cal passar abans per la muntanya de la pregària, de la intimitat amb Déu nostre Pare.

 Lectura de l'evangeli segons sant Lluc:

    En aquell temps, Jesús prengué Pere, Joan i Jaume i pujà a la muntanya a pregar. Mentre pregava, es trasmudà l'aspecte de la seva cara i el seu vestit es tornà blanc i espurnejant. 
    Llavors dos homes es posaren a conversar amb ell. Eren Moisès i Elies, que es van aparèixer gloriosos, i parlaven del traspàs d'ell, que s'havia d'acomplir a Jerusalem. 
    Pere i els seus companys estaven adormits profundament, però quan es desvetllaren, veieren la glòria de Jesús i els dos homes que eren amb ell. Quan aquests anaven a separar-se de Jesús, Pere li digué: «Mestre, que n'estem de bé, aquí dalt! Fem-hi tres cabanes, una per a vós, una per a Moisès i una altra per a Elies». 
    Parlava sense saber què es deia. Mentre parlava es formà un núvol i els cobrí. Ells s'esglaiaren en veure que entraven dins el núvol. Llavors del núvol estant una veu digué: «Aquest és el meu Fill, el meu elegit; escolteu-lo». 
    Així que la veu hagué parlat, es van trobar amb Jesús tot sol. Ells guardaren el secret, i aquells dies no contaren a ningú res del que havien vist.

 

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada