dilluns, 21 de març del 2022

Si no us convertiu, tots acabareu malament

 

20 de Març de 2022

Tercer Diumenge de Quaresma

Convertiu-vos, diu el Senyor,

que el Regne del cel és a prop.

Evangeli Lc 13,1-9

Si no us convertiu, tots acabareu malament

 

Il·lustració: Antoni Daufi, cmf
LA FIGUERA ESTERIL "hi va anar a buscar-hi fruit, però no en va trobar"..

       En el camí quaresmal Déu vol que a més de sortir del desert de les temptacions i baixar de la muntanya del Tabor de la pregària, a més de vigilar i pregar, hem de plantar cara al mal i treballar a favor del bé. 

La paràbola de la figuera a la quan l'amor demana fruit, és un toc d'atenció per estimular-nos a nosaltres. La figuera no es reprovada perquè faci mal-que no en fa cap- sinó per  no fruit, per no fer el bé.

Semblantment hem de tractar-nos nosaltres mateixos i no perdonar-nos el mal que fem, però tampoc el bé en el nostre cor que deixem de fer.

El mal existeix per a ser vençut pel bé.

Com ens diu l'Evangeli que demana a cadascú fer rendir els seus propis talents en fruits abundants de bones obres

I com portar-ho a la pràctica?. La millor manera en parar els peus al nostre egoisme   és encendre amor en el nostre cor; contra l'afany de posseir, és ganes de donar i servir; contra l'afany de ser sobrevalorat, tenir ganes de fer contents els altres; contra l'afany de poder, propostes a estar per als altres....

 Evangeli Lc 13,1-9

    Lectura de l'evangeli segons sant Lluc
    Per aquell temps, alguns dels qui eren presents contaren a Jesús el cas d'uns galileus, com Pilat havia barrejat la sang d'ells amb la de les víctimes que oferien en sacrifici. 
    Jesús els respongué: «Us penseu que aquells galileus van ser malmenats perquè havien estat més pecadors que tots els altres galileus? Us asseguro que no: si no us convertiu, tots acabareu igual. 
    I aquells divuit homes que van morir quan els caigué a sobre la torre de Siloè, us penseu que eren més culpables que tots els altres habitants de Jerusalem? Us asseguro que no: si no us convertiu, tots acabareu igual».
    I els digué aquesta paràbola: «Un home que tenia una figuera a la vinya, anà a cercar-hi fruit i no n'hi trobà. En veure això, digué al vinyater: "Mira, fa tres anys que vinc a cercar fruit a aquesta figuera i no n'hi trobo. Talla-la d'una vegada. Per què la tinc, si no fa més que ocupar-me la terra?" Ell li contestà: "Senyor, deixeu-la encara aquest any. Cavaré la terra i la femaré, a veure si fa fruit d'ara endavant; si no, ja la podreu tallar».

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada