dilluns, 20 de juliol del 2020

19 de Juliol de 2020
Diumenge XVI
La vida és més que el que es veu


(Il·lustració: Antoni Daufí, cmf)

LA MISERICÒRDIA ES GRANDESA. Entre la sembra i la sega. Sembradors  de bé i sembradors de mal en les paràboles de Jesús.
Contra l'optimisme eufòric d'uns- tot és bo- i el pessimisme derrotista d'altres- no ens en sortirem mai-, Jesús dona la seva lliçó de realisme ple d'esperança en la força de l'amor salvador de Déu.
Hi ha sembradors de bé, també hi ha sembradors de mal.
El sembrador de bé ho fa a plena llum i en la seva pròpia heretat, mentre que el sembrador de mal ho fa de nit i en un camp que no  li pertany, aprofitant que tothom dorm. Els del bé "són els del Regne"-i el jull, els del Maligne.
Oblidem amb massa freqüència que el Maligne, ni que sigui a les fosques, llença la seva mala llavor a lloure i ens esquitxa a tots...
Entra la  sembra i la sega cal que creixin junts el blat i el jull i
que convisquin  junts, entre altres raons perquè en el regne no és estrany que el jull d'ahir acabi convertint-se en blat per la bondat salvadora de Deu i per l'acció pastoral de l'Església.
Ja arribarà el dia de fer justícia, l'hora de la sega. Serà  el darrer dia de la història quan el mateix sembrador de bé, Crist donarà a cadascú el destí merescut.
Mentrestant demanem al Deu Pare  que ens deslliuri del Maligne, de les conseqüències de la seva mala acció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada