dilluns, 13 de juliol del 2020

Juliol 2020 - Plafons


L’Ajuntament de Sallent, ha instal·lat una sèrie de plafons de la ruta patrimonial de la Vila, amb fotografies i dibuixos explicatiu, entre els quals destaquem un plafó de l’església i casa Claret a la plaça de la pau en la fatxada de l’Església de Sant Antoni Mª Claret. Hi consta un breu escrit en tres idiomes, on diu:

L’orde claretiana és present en 64 països i disposa d’unes 400 cases, col·legis, parròquies, i centres socials i religiosos.
El cognom Claret es troba relacionat amb Sallent des dels orígens. La casa natal era al número 4 del carrer Cós. Aquí nasqué Antoni M. Claret (1807-1870), confessor d’Isabel II, fundador de l’orde Missioners Fills de Immaculat Cor de Maria (Claretians), canonitzat l’any 1950. L’església adossada es finalitzà l’any 1968 segons el projecte de Josep Puig i Josep M. Esquius, i té vitralls de Josep Grau Garriga i decoracions a l’exterior de Josep M Subirachs. La remodelació de tot el conjunt es presentà l’any 2007, transformada com a equipament cultural per difondre la vida, la història i el llegat del sant, així com la labor actual dels claretians.

   

També hi ha en la ruta patrimonial, el de l’església de Santa Maria, com també el de la Rectoria vella, a on visqué per espai d’algún temps.   



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada