dilluns, 13 de juliol del 2020

5 de Juliol de 2020
Diumenge XIV
«Aprendre dels senzills».
(Il·lustració: Antoni Daufí, cmf)
Aquest és el diumenge de l'himne de la joia. Jesús lloa el Pare per la fe dels humils i senzills de cor que escolten la seva paraula i l'acullen.
En la mesura que nosaltres som dels senzills de cor, som motiu d'alegria de Jesús i objecte de la seva acció de gràcies a Jesús, lloa el Pare del per nosaltres, que hem esdevinguts deixebles seus i ho acceptat el jou i la càrrega lleugera de l'amor. Nosaltres hem trobat en ell, que és mansuet i humil de cor, el descans que desitjàvem.
La fe dels humils de cor és objecte de complaença del Pare i d'alegria de Jesús, el savis i entesos no poden comprendre la predicació del Regne perquè es pensen que no necessiten Jesús i en tenen prou amb ells mateixos.
El camí del seguiment de Jesús sempre comença per la humilitat.
L'Evangeli d'avui és sublim per això de les paraules de Jesús: "Ningú no coneix veritablement el Pare, foral del Fill i d'aquells a qui el Fill el vol revelar".
Aquestes paraules aixequen el vel de la santa Trinitat i fan descobrir que els deixebles entren en el coneixement d'amor, íntim i recíproc, entre el  Pare i el Fill. Per això, Jesús crida tots els homes i dones a fer-se deixebles seus, a ser fills amb el Fill, a formar un sol cos que és l'Església.
Aquesta Església que ha de poder repetir, amb plena humilitat i sinceritat, en nom  de Jesucrist les paraules les seves paraules: "Veniu a mi, tots els qui esteu cansats i afeixugats: jo us faré reposar..."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada