dilluns, 23 d’octubre del 2023

8 de Octubre de 2023

8 de Octubre de 2023   --- Fulls Octubre 2023

8 de Octubre de 2023 - DIUMENGE XXVII

Il·lustració: A. Daufi, cmf 

Evangeli Mt 21,33-43

Passarà la vinya

a uns altres

 

Estimats germans i germanes en Crist Ressuscitat,

Avui, sentim la Paràbola dels vinyaters homicides. Déu col·loca la humanitat com a administradors de la creació de Déu. Aquí trobem la nostra primera lliçó: la confiança de Déu en nosaltres com a cuidadors de la Terra.

El missatge de la Paraula és doble. En primer lloc, revela el rebuig històric dels profetes i missatgers de Déu per part de la humanitat, un tema recurrent al llarg de les Escriptures. En segon lloc, serveix com a recordatori contundent de la nostra pròpia capacitat d'avarícia i crueltat quan prioritzem els nostres desitjos per sobre de la voluntat de Déu.

Però hi ha esperança en aquesta paràbola, perquè conclou amb una crida a ser treballadors fructífers de la vinya. Som els nous llogaters, cridats a produir els fruits de la justícia i l'amor, alimentant la creació de Déu i compartint les abundants benediccions que Ell ens atorga.

La paràbola ens recorda el nostre deure sagrat com a administradors de la creació de Déu. No hem d'oblidar que ens confia la vinya del món, i les nostres accions tenen conseqüències tant en aquesta vida com en la següent. Fem cas de la crida a ser arrendataris fidels i fecunds, produint els fruits de l'amor, la compassió i la justícia per a la glòria de Déu. Així, podem participar de l'herència eterna del Regne de Déu. Amén.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada