dilluns, 23 d’octubre del 2023

Full diumenge 22 Octubre

Full diumenge 22 Octubre

Fulls Octubre 2023

22 de Octubre de 2023 - DIUMENGE XXIX

Il·lustració: A. Daufi, cmf
    Germans i germanes en Crist Ressuscitat,

       L'evangeli de Mateu ens recorda el nostre deure tant com a ciutadans d'aquest món com a ciutadans del Regne de Déu.

La resposta de Jesús als fariseus és profunda en la seva senzillesa. Ens ensenya una lliçó profunda sobre l'equilibri entre els nostres deures terrenals i les nostres obligacions espirituals. Ens recorda que, com a cristians, vivim en aquest món, i hem de complir les seves lleis i complir amb les nostres responsabilitats cíviques. Paguem els nostres impostos, respectem les autoritats i contribuïm al benestar de la societat.

Al mateix temps, Jesús ens crida a recordar que la nostra lleialtat principal és a Déu. Som creats a imatge de Déu, i les nostres vides li pertanyen. Així com el denari portava la imatge de Cèsar, nosaltres portem la imatge de Déu. Per tant, hem de lliurar a Déu allò que és legítimament seu: els nostres cors, les nostres ànimes, el nostre culte, el nostre amor i la nostra devoció.

Aquest passatge ens desafia a reflexionar sobre com naveguem per les complexitats de viure al món mentre ens mantenim fidels a la nostra fe. Ens recorda que no podem separar la nostra fe de la nostra vida quotidiana. La nostra fe ha d'influir en com ens comportem al món, com ens tractem els uns als altres, com ens dediquem a la política i com contribuïm al bé comú.

Preguem per la gràcia i la saviesa per navegar pels reptes del nostre món d'una manera que glorifiqui Déu i escampi el seu amor a tothom.   Amén.



 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada