dilluns, 23 d’octubre del 2023

Full dimenge 17 de Setembre 2023

Full dimenge 17 de Setembre 2023    ---   Fulls mes de Setembre

17 de Setembre de 2023 - DIUMENGE VINT-QUATRE - 

                                 


Us dono un manament nou,

diu el Senyor.

Que us estimeu els uns als altres tal com jo us he estimat.

Evangeli Mt 18,21-35

No et dic que perdonis set vegades sinó setanta vegades set

 

Benvolguts germans i germanes en Crist,

Avui L’evangeli parla d'un tema que es troba al cor de la nostra fe: el perdó. El perdó és un aspecte fonamental del missatge cristià, i és un concepte que toca el nucli de la nostra humanitat. És un missatge d'esperança, curació i redempció.

Podem meditar tres aspectes importants del perdó:

El perdó de Déu: la nostra fe ens diu que Déu és un Déu, és misericordiós i ric en perdó. El Salm 103:12 diu meravellosament: "llança les nostres culpes lluny de nosaltres com l'orient és lluny de l'occident". 

Curació i llibertat: el perdó és un regal no només per al perdonat sinó també per al qui perdona. Quan ens guardem rancúnies i ressentiments, és com portar una càrrega pesada que pesa el nostre cor i l'ànima. És una opció per alliberar-nos de les cadenes de la ira i l'amargor.

Construir relacions: el perdó és la pedra angular de les relacions saludables. En les nostres vides, els conflictes i els malentesos estan obligats a sorgir. Tanmateix, és com responem a aquests conflictes el que defineix la qualitat de les nostres relacions. El perdó salva les llacunes creades pels errors i els mals, fomentant la reconciliació i la unitat.

Però no confonguem el perdó amb la debilitat. El perdó no és un signe de debilitat; és una mostra d'una força tremenda. Cal valentia per deixar anar el mal, alliberar el desig de venjança i estendre la mà en la reconciliació. el Papa Francesc ens ha animat a veure el perdó com un camí cap a la pau. Va dir: "El perdó no és un signe de debilitat sinó de força. Es necessita una persona forta per perdonar". És una opció elevar-nos per sobre dels nostres instints humans i seguir l'exemple de Crist.

Preguem la gràcia de perdonar com ens han perdonat, d'estimar com hem estat estimats i d'estendre la mà de la reconciliació a tots els que ens han fet mal. En fer-ho, vivim la nostra fe i ens convertim en fars de l'amor i el perdó sense límits de Déu en un món que ho necessita desesperadament.         Amén.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada