dilluns, 23 d’octubre del 2023

Full diumenge 24 setembre 2023

Full diumenge 24 setembre 2023  -- Fulls mes de Setembre 2023   --- Fulls mes d'Octubre 2023

24 de Setembre de 2023 - DIUMENGE VINT-CINC -

Il·lustració: A. Daufi, cmf

Obriu, Senyor, el nostre cor perquè

escoltem

Atentament les

paraules del

vostre Fill.

Evangeli Mt 20,1-16a

Tens enveja perquè jo soc generós?

   Benvolguts germans i germanes en Crist Ressuscitat,

La paràbola dels treballadors de la vinya dona una imatge vívida del Regne dels cels i de la misericòrdia sense límits de Déu.

Aquesta paràbola il·lustra bellament la generositat il·limitada de la gràcia de Déu. Sant Agustí, hi reflexiona i diu: "No és pels vostres mèrits que Déu us fa bé, sinó que us ha donat mèrits per fer-vos el bé". Agustí ens recorda que la gràcia de Déu no depèn dels nostres esforços o mèrits, sinó que flueix del seu amor i generositat desbordants.

Sant Joan Crisòstom subratlla que les accions del terratinent ens ensenyen la imparcialitat i la misericòrdia de Déu. És misericordiós amb l'un i generós amb els altres. Tant el primer com l'últim troben la salvació. Ell es preocupa per la salvació de tots, com s'encarrega del bon ordre de la vinya”.

En aquesta paràbola, se'ns recorda que l'amor i la misericòrdia de Déu s'estenen a tots, independentment del nostre passat o de la nostra posició en la vida. La crida de Déu a la salvació està oberta a tothom, i la seva gràcia no està limitada per la nostra percepció d'equitat o de mereixedor.

Alegrem-nos de saber que la misericòrdia de Déu està a l'abast de tots, i que compartim aquest missatge d'esperança amb els altres, convidant-los a unir-se a nosaltres a la vinya del Senyor. Amén.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada