dilluns, 23 d’octubre del 2023

15 de Octubre de 2023

Full diumenge 15 d'Octubre 2023   ---  

Fulls Octubre

15 de Octubre de 2023 - DIUMENGE XXVIII

Il·lustració: A. Daufí, cmf

“Tot és a punt:

veniu a la festa!”

En la paràbola d'avui, el Senyor compara el Regne del Cel amb una festa de noces.

Diu que el Regne del Cel és com un rei que va preparar un banquet de noces per al seu fill. El "rei" en aquesta paràbola representa Déu Pare, i el "fill" és Jesucrist. La "festa del matrimoni" és la unió del Fill amb la seva Esposa, l'Església.

Crist ens convida a un banquet espiritual, i no ens ofereix qualsevol roba, sinó túnica de justícia i virtut. De la mateixa manera que quan entrem a un palau reial hem de vestir-nos vestits nets i festius, també per participar del banquet celestial. , hem d'anar vestits de rectitud, humilitat i amor. El vestit de noces simbolitza les virtuts i les bones obres necessàries perquè una ànima sigui digna del regne de Déu.

aquesta paràbola ens recorda l'abundant gràcia i misericòrdia de Déu, que crida totes les persones al seu Regne. Però també ens adverteix que la nostra resposta a la invitació de Déu és important. No només hem d'acceptar la invitació, sinó que també hem d'esforçar-nos per viure en rectitud i santedat. Siguem conscients de la nostra resposta a la crida de Déu i busquem contínuament vestir-nos amb el vestit de noces de la justícia, perquè puguem ser comptats entre els convidats beneïts a la festa de noces eterna al Regne del Cel.

 

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada