diumenge, 10 de desembre del 2023

10 de Desembre de 2023

Full diumenge 10 de desembre 

---   Fulls mes de Desembre 2023

10 de Desembre de 2023 

2on. Diumenge d'Advent


Meditació sobre la Paraula

Mc 1,1-8

Aplaneu el camí per al Senyor

   Avui, mentre reflexionem sobre l'Evangeli segons Marc (Mc 1,1-8), estem convidats a entrar plenament en el temps d'Advent, temps de preparació i anticipació per a la vinguda del nostre Senyor i Salvador Jesucrist. En aquests primers versos de l'Evangeli de Marc, ens trobem amb la figura de Joan Baptista, una veu poderosa i profètica al desert, que proclama un missatge de penediment i prepara el camí al Messies.

El paper de Joan és clar: és la veu que clama al desert, que demana la gent a preparar el camí per al Senyor. Bateja amb aigua, un bateig de penediment, que simbolitza l'allunyament del pecat i la preparació per a l'arribada del Regne de Déu. El baptisme de Joan és un signe exterior d'un compromís interior de canvi, de redreçar els camins del nostre cor per a l'arribada del Crist.

Durant aquest temps d'Advent, participem en actes de caritat, bondat i reconciliació. Fem un esforç per apropar-nos a Déu mitjançant la pregària, la reflexió sobre l'Escriptura i la participació en els sagraments. Mentre encenem les espelmes d'Advent, que cada flama ens recordi la llum de Crist que irromp en el nostre món i esvaeix la foscor del pecat.

Per acabar, fem cas a les paraules de Joan Baptista: "Prepareu el camí del Senyor, rectifiqueu els seus camins". Que aquest Advent sigui un temps d'anticipació alegre, mentre preparem els nostres cors per a la celebració del naixement de Crist i anticipem la seva gloriosa segona vinguda. Amén.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada