dissabte, 9 de desembre del 2023

19 de Novembre de 2023

Full diumenge 19 de desembre  ---  Fulls mes de Novembre

 19 de Novembre de 2023 - DIUMENGE XXXIII


Meditació sobre la Paraula

Mt 25, 14-30:  "Gestió dels dons de Déu: una crida al servei fidel"

   La paràbola és un profund recordatori de la responsabilitat que ens ha confiat el nostre Pare celestial. Ens crida a reflexionar sobre com utilitzem els dons i talents que Déu ens ha atorgat.

La paràbola destaca les diferents respostes dels criats. Els dos primers servents inverteixen els seus talents i els dupliquen. La seva administració fidel és un model per a nosaltres. Papa Francesc a la seva encíclica "Laudato Si" ens desafia a ser administradors de la creació i a utilitzar els nostres talents per cuidar la nostra llar comú.

No obstant això, el tercer servent, per por, enterra el seu talent i no aconsegueix produir cap rendiment. L'Església ens ensenya que la nostra majordomia no consisteix només a evitar el mal, sinó a participar activament en la missió de Crist.

Mentre reflexionem sobre aquesta paràbola, preguntem-nos: Com estem utilitzant els talents i els dons que Déu ens ha donat? Els invertim en benefici dels altres, o els enterrem amb por o indiferència?

Que aquest Evangeli ens desafiï a ser administradors fidels, cultivant i multiplicant els dons que Déu ens ha donat. Que Déu ens doni la gràcia de ser administradors fidels i generosos dels seus dons, i que la nostra vida doni testimoni de l'abundància de l'amor i la misericòrdia de Déu. Amén.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada