diumenge, 6 d’octubre del 2024

Full diumenge 1 de Setembre

Full diumenge 1 de Setembre 

---- Fulls mes de Setembre

  ------Fulls mes de Agost

1 de Setembre de 2024



Mc 7, 1-8a. 14-15.21-23

“Vosaltres abandoneu els manaments de Déu”  

L'Evangeli d'avui ens convida a reflexionar sobre què és el que realment fa que una persona sigui pura o impura. Els fariseus critiquen els deixebles de Jesús per menjar amb les mans sense rentar, adherint-se estrictament a tradicions humanes. Jesús aprofita aquest moment per ensenyar que la puresa autèntica va més enllà dels ritus externs.

1. El Cor per sobre dels Ritus:Jesús cita Isaïes:

"Aquest poble m'honora amb els llavis, però el seu cor està lluny de mi" (Marc 7:6). Ell destaca que una mera observança externa, sense un cor sincer, és buida. És fàcil realitzar pràctiques religioses per costum, però Jesús ens convida a reflexionar sobre les nostres intencions. Els nostres cors cerquen Déu sincerament, o només fem les coses per inèrcia?

2. La Veritable Impuresa Ve de Dins:

Jesús ensenya: "Res del que entra de fora pot fer impura una persona; en canvi, el que surt de dins és el que la fa impura" (Marc 7:15). Ell enumera pecats com el robatori, l’orgull, i l’engany, que sorgeixen del cor (Marc 7:21-23). Això ens recorda que el que realment ens fa impurs són les nostres actituds internes, no les observances externes.

3. Una Crida a l'Autenticitat:

Jesús ens crida a una relació autèntica amb Déu, una relació que transforma els nostres cors i accions. Les nostres pràctiques religioses han d'aprofundir el nostre amor per Déu i pels altres, i no ser només rituals superficials.

Examinem els nostres cors, assegurant-nos que estan alineats amb l’amor i la voluntat de Déu. La veritable santedat comença a l'interior; que les nostres accions externes reflecteixin un cor transformat per la seva gràcia. Que visquem la nostra fe des de dins cap enfora, guiats per la sinceritat, l’amor i la humilitat. Amén.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada