diumenge, 6 d’octubre del 2024

Full diumenge 6 d'octubre

Full diumenge 6 d'octubre      ----  Fulls mes d'octubre 2024

      -----  Fulls mes de setembre

 Meditació sobre la Paraula

6 de Octubre de 2024


Mc 10, 2-16

 

“Allò que Déu ha unit, l’home no ho pot separar”  

 

 

           Les paraules de Jesús subratllen la santedat del matrimoni, que no és simplement un contracte humà, sinó una aliança divina. En el matrimoni, dues persones són unides per Déu en un vincle d’amor, fidelitat i respecte mutu. Aquesta aliança reflecteix l'amor incondicional que Crist té per la seva Església — un amor que és sacrificat, pacient i etern.

  El matrimoni, en la seva essència, és una vocació. Així com els sacerdots i les monges són cridats a servir Déu a través de la seva vida de ministeri, també els esposos són cridats a servir Déu servint-se mútuament. En un món on l'individualisme i l'interès personal sovint dominen, el matrimoni cristià convida les parelles a una vida de sacrifici mutu, d’amor i d'unitat.

  Sant Lluís i Santa Zélie Martin, pares de Santa Teresa de Lisieux, són un exemple meravellós d’un matrimoni sant i devot. El seu matrimoni no va estar exempt de dificultats: van viure el dolor de perdre fills i van afrontar les demandes d'un negoci familiar. Però, a través de tot, van posar Déu al centre de la seva vida. El seu suport mutu, l'amor profund i la vida de pregària van ser un model per als seus fills, i al final, el seu matrimoni ple de fe va donar fruit en la vida d'una santa.

  La santedat en el matrimoni no es limita als grans gestos, sinó que es viu en els actes diaris d'amor, paciència i perdó. Avui, preguem per totes les parelles casades, perquè les seves vides reflecteixin l’amor de Crist per la seva Església. Que les seves unions estiguin plenes de gràcia i que ens inspirin a tots a viure amb més amor i fidelitat en les nostres pròpies vocacions. Allò que Déu ha unit, que ningú no ho separi. Amén.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada