diumenge, 6 d’octubre del 2024

Full diumenge 25 agost

Full diumenge 25 agost 

---- Full mes d'agost

--------- Fulls mes de Setembre

  25 de Agost de 2024

 

Mc 6, 60 –69

“Només vos teniu paraules de vida eterna”     

 

           La Paraula de Déu és una força viva que dóna vida a les nostres ànimes, que ens guia, ens sosté i ens transforma a la imatge de Crist. Al llarg de la història, nombrosos sants han testificat el poder vivificant de la Paraula, experimentant un creixement espiritual profund i una conversió a través de la seva trobada amb les Escriptures.

Sant Ignasi de Loiola va experimentar el poder transformador de la Paraula de Déu d'una manera profunda i personal.  Durant la seva llarga convalescència, Ignasi va demanar llibres de cavalleria per entretenir-se, però l'únic que va trobar a la casa dels seus pares va ser una vida de Crist i una col·lecció de vides de sants. Tot i no estar interessat al principi, va començar a llegir aquests llibres, i poc a poc la Paraula de Déu va començar a fer feina en el seu cor. Va sentir-se especialment impactat per la vida de Jesús i per les paraules de l’Evangeli, que el van moure a reflexionar sobre el sentit de la seva vida. A través d'aquesta lectura i meditació, Ignasi va experimentar una conversió radical. Va abandonar els seus somnis de glòria mundana i es va comprometre a seguir Crist amb tot el seu cor, fundant després els Jesuïtes per ajudar els altres a trobar Déu a través de l’oració i la reflexió espiritual.

Sant Antoni Maria Claret, conegut com un gran missioner i fundador dels Missioners Claretians, també va ser profundament transformat per la Paraula de Déu. Nascut en una família humil a Sallent, Claret va ser un jove molt devot, amb un profund amor per les Escriptures des de ben petit. Sentia una gran set per la paraula divina i la seva missió es va convertir en portar la Paraula de Déu als altres.

En una de les seves missions, va dir: "L'home que predica la Paraula de Déu predica una cosa viva, poderosa i eficient, una cosa que mou els cors, que els transforma." Per a Claret, la Paraula no era només un text sagrat, sinó una font viva d'inspiració i força, capaç de transformar la vida de tots aquells que la rebien amb fe.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada