diumenge, 6 d’octubre del 2024

Full diumenge 29 de Setembre

Full diumenge 29 de Setembre   ----      Fulls mes de Setembre

    ------ Fulls mes de Octubre

Meditació sobre la Paraula

29 de Setembre de 2024


Mc 9, 38-43.45.47-48


 

“Tothom que doni...

no quedarà sense

recompensa”   

          

           L'evangeli d'avui ens crida al sacrifici radical, convidant-nos a eliminar qualsevol cosa que ens impedeixi seguir Déu plenament. Jesús ens desafia a viure amb generositat, fins i tot quan això comporta sacrificis personals. Aquest missatge es reflecteix en les vides de Sant Maximilià Kolbe i Sant Pere Nolasc, que ho van donar tot al servei dels altres.

  Sant Maximilià Kolbe va fer el regal més gran: la seva pròpia vida. A Auschwitz, va oferir-se per morir en lloc d'un altre presoner, mostrant així el seu profund amor i compromís amb l'ensenyament de Crist: "Ningú no té un amor més gran que el qui dóna la vida pels seus amics" (Joan 15:13). El seu sacrifici ens recorda que seguir Jesús pot requerir actes d'amor i generositat extraordinaris.

  Sant Pere Nolasc, fundador de l'Ordre de la Mercè, va dedicar la seva vida a alliberar els cristians captius pels moros. La seva missió, arrelada en la misericòrdia, incloïa el compromís de lliurar-se a canvi dels capturats, si calia. La seva vida exemplifica el lliurament per la llibertat i la dignitat dels altres, reflectint l'amor alliberador de Crist.

  Tot i que potser no estem cridats a sacrificis tan dramàtics, tots som convidats a viure amb generositat. Cada acte de donació, sigui de temps, recursos o compassió, ens apropa més a Déu i als altres.

  Les vides d’aquests sants ens recorden que la veritable alegria prové de l’amor sacrificat. Jesús ens crida a donar-ho tot pel Regne de Déu i, en fer-ho, trobem pau i goig. Inspirats pel seu exemple, esforcem-nos a ser generosos, confiant que en donar és com realment rebem. Amén.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada