diumenge, 6 d’octubre del 2024

Full diumenge 8 de Setembre

Full diumenge 8 de Setembre

---- Fulls mes de Setembre

  8 de Setembre de 2024


Mc 7, 31-37

“Tot ho ha fet bé: fa que els sords hi sentin i que els muts parlin”        

           Avui, veiem com Jesús cura un home sord que tenia un impediment per parlar, dient-li: “Efatà”, que significa “Obre’t.” Aquest miracle no només parla de la curació física, sinó que també simbolitza l’obertura espiritual dels nostres cors a l’amor de Déu. És una invitació a tots nosaltres a obrir-nos a la presència, al poder, i a la veu de Déu en les nostres vides.

  Segons la Mare Teresa, “Déu parla en el silenci del cor. Escoltar és el començament de la pregària.” Ens animava a apartar-nos de les distraccions de la vida per escoltar la veu de Déu, tal com Jesús va apartar l’home sord de la multitud.

  El manament “Efatà” ens crida a obrir els nostres cors a l’amor transformador de Déu. Per a la Mare Teresa, això significava permetre que Déu la fes servir plenament per portar el seu amor al món. Suposa deixar anar la por, el judici i els prejudicis, i reconèixer cada persona com un reflex de Déu. Ella ens recordava que “Si jutges les persones, no tens temps per estimar-les.” Obrir-se significa estimar sense condicions.

  A l’Evangeli, Jesús restaura primer la capacitat d’escoltar de l’home abans de permetre-li parlar, remarcant que escoltar precedeix parlar. La Mare Teresa creia que escoltar era un acte d’amor i humilitat que ens permet escoltar el xiuxiueig de Déu i entendre les necessitats dels altres. La seva vida va demostrar que escoltar Déu i respondre amb actes d’amor és essencial per viure la nostra fe.

  Avui, la història de la curació del sord ens convida a considerar la nostra pròpia necessitat d’obertura espiritual. Demanem la gràcia de “obrir-nos” — per escoltar Déu en el silenci, escoltar aquells que ens envolten, i respondre amb compassió. Seguint l’exemple de la Mare Teresa, que siguem instruments de la pau i l’amor de Déu en el món.    Amén.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada