diumenge, 6 d’octubre del 2024

Full diumenge 22 de setembre

Full diumenge 22 de setembre

----- Fulls mes de Setembre   

Meditació sobre la Paraula

 22 de Setembre de 2024


Mc 9, 30-37 

“Sí algú vol ser el primer,

ha de ser servidors de tots”        

           Avui, Jesús ensenya als seus deixebles una lliçó profunda sobre la humilitat i el servitud. Els diu: "Si algú vol ser el primer, ha de ser l'últim de tots i el servent de tots". Aquest ensenyament, aparentment paradoxal, es troba al cor del discipulat cristià. Captura les nocions mundanes de grandesa, poder i estatus.

  Les paraules de Jesús impacten al cor mateix de l'orgull humà. No només va predicar la humilitat; Ho va viure. Sant Joan Crisòstom, conegut per la seva eloqüència daurada, subratlla que tota la vida de Crist és un testimoni de la humilitat. Escriu: "Perquè, què hi ha més humil que néixer en un pessebre, viure en la pobresa i morir en una creu?" El camí de Crist va ser un amor autobuidant, el que els Pares es referien com a kenosis, el lliurament de si mateix que condueix a la salvació.

  El tema del servei també és central en aquest passatge de l'Evangeli.  Aquest és un principi que impregna els escrits dels primers Pares de l'Església. Sant Basili el Gran, conegut per les seves obres de caritat, ensenyava que el veritable servei es troba en veure Crist en els nostres germans. Va escriure cèlebrement: "El pa de l'armari és dels famolencs; l'abric que penja sense utilitzar a l'armari és de qui el necessita".

  Mentre reflexionem sobre aquest fragment de l'Evangeli, esforcem-nos per viure com a servidors, seguint l'exemple de Crist i dels sants. Recordem les paraules de Sant Joan Crisòstom, que una vegada va dir: "El fonament de la nostra filosofia és la humilitat". Només quan ens fem petits als ulls del món, ens fem grans als ulls de Déu.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada