dimecres, 21 d’agost del 2024

Full diumenge 11 d'agost 2024

Full diumenge 11 d'agost 2024

----  Fulls mes d'Agost 2024

 11 de Agost de 2024

Meditació sobre la Paraula

Mc 6, 41 –51


“Jo soc el pa viu baixat del cel”
    

           La lectura de l'Evangeli d'avui ens convida a una reflexió profunda sobre un dels misteris més profunds de la nostra fe: l'Eucaristia, el Pa de Vida. Aquest passatge ens desafia a anar més enllà de la superfície de la nostra comprensió i a entrar en el misteri de la presència de Jesús a la nostra vida, una presència tan real com el pa que mengem i el vi que bevem.

De la mateixa manera que els israelites van lluitar per confiar en la provisió de mannà de Déu, la multitud lluita per comprendre i acceptar la revelació de Jesús d'ell mateix com el veritable pa del cel. Només veuen el seu origen humà —«¿No és aquest Jesús, el fill de Josep, el pare i la mare del qual coneixem?»— i queden encegats davant el misteri diví que Ell encarna.

Creure que Jesús és el Pa de Vida ens exigeix ​​anar més enllà del nostre raonament humà limitat i entrar en una relació de confiança amb Déu. Significa acceptar que els camins de Déu no són els nostres camins i que els seus dons, especialment el do d'ell mateix a l'Eucaristia, sovint estan més enllà de la nostra plena comprensió.

L'Eucaristia no és només un símbol o un recordatori del sacrifici de Jesús. És el sagrament en què realment rebem el mateix Crist. En aquest àpat sant, estem units amb Ell, nodrits per la seva vida i atrets a la comunió amb Déu i els uns amb els altres. Aquest és el menjar que ens sosté en el nostre viatge, el pa que dóna vida eterna.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada