dilluns, 5 d’agost del 2024

Full 14 de Juliol 2024

Full 14 de Juliol 2024

----- Fulls mes de Juliol 2024

14 de Juliol de 2024

Meditació sobre la Paraula

Mc 6, 7-13


“Jesús cridà els dotze i comença d’enviar-los de dos en dos”
       

                      L’evangeli subratlla la importància de la missió en la vida d'un deixeble. Però també destaca una cosa igualment significativa: l'aspecte comunitari d'aquesta missió. Jesús els envia per parelles, no sols. Això ens ensenya que la nostra missió com a cristians no s'ha de fer aïlladament, sinó en comunió amb els altres.

Sant Francesc d’Assis és conegut per la seva radical abraçada a la pobresa i el seu profund amor per la creació de Déu. Tanmateix, la seva missió no era solitària. Des del principi, Francis va atreure seguidors que compartien la seva visió. Una de les més notables entre elles va ser Santa Clara d’Assis. Clara es va inspirar en l'estil de vida de Francesc i va fundar l'Ordre de les Dames Pobres, coneguda avui com les Clarisses. Junts, Francesc i Clara van exemplificar una missió en comú, recolzant-se i animant-se mútuament en la recerca de la santedat i el servei als pobres.

Sant Benet és el pare del monaquisme occidental, i la seva germana bessona, Santa Escolàstica, també va dedicar la seva vida a la vida monàstica. La Regla de Benet, que va guiar la vida d'innombrables monjos, va posar èmfasi en la importància de la vida comunitària, la pregària i el treball. Escolàstica va fundar una comunitat de monges prop del monestir del seu germà, i les dues es van recolzar mútuament en els seus viatges espirituals.

Santa Teresa d'Àvila i Sant Joan de la Creu van ser tots dos fonamentals en la reforma carmelitana, treballant per tornar l'orde al seu esperit original d'austeritat i pregària contemplativa. La seva col·laboració, malgrat molts reptes, va estar marcada pel respecte mutu i la visió compartida. Es van recolzar mútuament a través de proves i van contribuir significativament a la renovació espiritual del seu temps.

Que ens inspirin l'exemple d'aquests sants i els deixebles de l'Evangeli d'avui per abraçar la nostra missió amb coratge, fe i esperit de col·laboració. I recordem sempre que no estem sols, perquè Crist és amb nosaltres, i ens enforteix la comunitat de creients.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada