dilluns, 5 d’agost del 2024

4 de Agost de 2024

Full 4 d'Agost 2024

---- Fulls mes d'agost 2024

----------  Fulls mes de Juliol 2024

4 de Agost de 2024

Meditació sobre la Paraula

Mc 6, 24 –35


“L’obra que Déu vol és que cregueu en aquell que ell ha enviat”    

           Segons dades recents, 795 milions de persones passen fam al món. És una dada esgarrifosa. Sobretot tenint en compte que al món vivim en total 7 mil milions de persones i la nostra capacitat productiva seria capaç d'alimentar gairebé al doble, a 12 mil milions. Ho diu la FAO, l'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura. Aquesta estadística representa una part important de la humanitat, lluitant diàriament per la subsistència bàsica. En reflexionar sobre aquesta realitat, hem de recordar que Jesús ens crida a abordar la fam tant física com espiritual dels nostres germans i germanes.

Pare de l'Església, Sant Joan Crisòstom, va subratllar profundament la importància de tenir cura dels pobres i famolencs. Va dir: "Donar de menjar als famolencs és una feina més gran que ressuscitar els morts". Les paraules de Crisòstom ens recorden que els actes de caritat i misericòrdia no són mers deures socials, sinó expressions profundes de la nostra fe en Crist, el pa de vida.

La mare Teresa de Calcuta, una santa moderna, va dedicar la seva vida a servir els més pobres dels pobres. Va veure Crist a la cara dels famolencs i desvalguts, dient: "Si no pots alimentar cent persones, n'alimenta només una". La seva vida i les seves paraules ens desafien a respondre a la fam amb compassió i accions concretes, reconeixent que cada acte d'amor és un reflex de l'amor de Crist per nosaltres.

Com a seguidors de Crist, estem cridats a ser les seves mans i els seus peus al món. Això vol dir atendre les necessitats físiques immediates d'aquells que tenen gana alhora que es comparteix l'esperança i el sosteniment que es troben en Jesús, el pa de vida. Les nostres accions s'han de fonamentar en l'amor i el desig de portar la plenitud de vida que Crist ofereix a cada persona.    Amén.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada