dilluns, 5 d’agost del 2024

28 de Juliol de 2024

Full 28 de Juliol 2024 

---- Fulls mes de Juliol 2024

-------- Fulls mes d'Agost

28 de Juliol de 2024

Meditació sobre la Paraula

Mc 6, 1-15


“Jesús repartí els pans tant com en volien”

           Avui reflexionem sobre l'esdeveniment poderós i miraculós registrat a l'evangeli de Joan, capítol 6, versos de l'1 al 15: l'alimentació dels cinc mil. Aquest passatge és un profund testimoni de la compassió de Jesús, la seva disposició divina i l'abundància que prové de la confiança en Déu.

    Aquest miracle revela diverses veritats importants:

1.     Compassió i cura de Jesús: Jesús no només va predicar a la gent; també es va ocupar de les seves necessitats físiques. Va veure la seva fam i va decidir actuar.

2.     L'abundant provisió de Déu: L'alimentació dels cinc mil és un poderós recordatori de la capacitat de Déu de proveir abundantment, fins i tot quan els recursos semblen escassos.

3.     El paper de la fe: Els deixebles van veure inicialment la impossibilitat de la situació, però Jesús els va mostrar que la fe transforma l'impossible en el possible. Confiar en el poder i la prestació de Jesús és crucial. La nostra fe no ha de quedar limitada pels nostres càlculs i perspectives humanes.

4.     El valor de la generositat: El nen que va oferir els seus pans i peixos és un model de generositat i de fe. Va donar el poc que tenia, i Jesús ho va fer servir per fer un miracle.

5.     El Pa de Vida: Aquest miracle prefigura l'Eucaristia, on Jesús s'ofereix com a pa de vida. De la mateixa manera que els pans van ser trencats i repartits per alimentar la multitud, el cos de Jesús va ser trencat a la creu per donar-nos la vida eterna.

    Per acabar, recordem que en Jesús tenim un proveïdor compassiu, un obrador de miracles i el pa de vida que ens sosté eternament. Posem la nostra fe en ell, oferim el que tenim i siguem testimonis dels miracles que es desenvolupen.     Amén.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada