dilluns, 5 d’agost del 2024

Full diumenge 23 de Juny 2024

Full diumenge 23 de Juny 2024

----  Fulls mes de Juny 2024

23 de Juny de 2024

Meditació sobre la Paraula

Mc 4, 35-41


“Qui deu ser aquest, que fins el vent i el mar l’obeeixen?”
      

           Avui, el passatge de l'Evangeli de Marc que ens revela veritats profundes sobre la identitat de Jesús. A Marc 4:35-41, ens trobem amb el relat de Jesús calmant la tempesta. Els Pares de l'Església van veure en aquesta narració un poderós testimoni de la identitat de Jesús com a Déu veritable i home veritable.

Sant Agustí, un dels grans Doctors de l'Església, va reflexionar profundament sobre aquest passatge. Va veure la tempesta com un símbol de les proves i tribulacions que ens enfrontem a les nostres vides. Agustí va ensenyar que, de la mateixa manera que els deixebles estaven aterrits per la tempesta, també sovint estem sacsejats pels reptes i les incerteses que ens trobem. No obstant això, va subratllar que la calma de Jesús de la tempesta revela el seu domini sobre tota la creació. Aquest domini no és només sobre els elements físics, sinó sobre el caos i les tempestes dins dels nostres propis cors. Agustí ens recorda que quan confiem en Jesús, Ell aporta pau a les nostres ànimes, calmant les nostres pors i angoixes.

De la mateixa manera, sant Atanasi va destacar que només Déu té el poder de manar els elements naturals. El comandament de Jesús sobre el vent i el mar és una clara demostració de la seva naturalesa divina. Atanasi va argumentar que Jesús, en fer aquest miracle, es va revelar com el Creador, Aquell que té tot el poder i l'autoritat. Aquesta revelació és fonamental per a la nostra fe, perquè afirma que en Jesús ens trobem amb Déu mateix, que ha vingut a habitar entre nosaltres.

La reacció dels deixebles davant la calma de la tempesta també és significativa. Es van preguntar: "Qui és, doncs, aquest, que fins i tot el vent i el mar l'obeeixen?" Aquesta pregunta ens convida a reflexionar sobre la nostra pròpia comprensió de Jesús. Els Pares de l'Església ens demanen a veure més enllà del miracle immediat i reconèixer la veritat profunda que revela: que Jesús és el Verb encarnat, Déu fet carn, que ha vingut a salvar-nos.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada